Artículo_22
Documentos
Cronología
El Artículo 22 de la Declaración Universal de los Derechos Humanos delega en la Cooperación Internacional parte de la responsabilidad en la realización del conjunto de Derechos Económicos, Sociales y Culturales de las personas. Los estados acordaron en 1970, en el marco de la Asamblea General de las Naciones Unidas, destinar el 0,7% de su renta a cumplir con esa responsabilidad. Sólo 2 estados cumplen actualmente este compromiso.
Les coses no són fàcils per ningú però per transformar és moment d'actuar. Col·labora amb Enginyeria Sense Fronteres http://22articulo.blogspot.com.es/ Blog de Cooperación Internacional y Desarrollo - Comentarios y opiniones en llunymanu@gmail.com -

divendres, 18 de gener del 2013

La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament amenaça de portar la Generalitat als tribunals pels impagaments


La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament, disposada a emprendre accions legals contra la Generalitat per l'impagament dels programes de cooperació ja compromesos, que actualment acumulen impagaments per part de l'Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament per un import de diversos milions d'euros.

Trencar els compromisos amb les ONG, però sobretot amb altres tantes contraparts institucionals i / o de la societat civil en pràcticament tots i totes els continents, no sembla ser una política exterior molt intel · ligent per part de la Generalitat. La tan esbombada construcció de "estructures d'estat" es queda, en aquest aspecte, una mica orfe ...

Reproduim integralment el comunicat de la FCONGD:
Visualitza la noticia a TV3
________________________________


La Federación Catalana de ONG para el Desarrollo, dispuesta a emprender acciones legales contra la Generalitat por el impago de los programas de cooperación ya comprmetidos, que actualmente acumulan impagos por parte de la Agencia Catalana de Cooperación para el Desarrollo por un montante de varios millones de euros.

Romper los compromisos con las ONG, pero sobretodo con otras tantas contrapartes institucionales y/o de la sociedad civil en practicamente tod@s los continentes, no parece ser una política exterior muy inteligente por parte de la Generalitat. La tan cacareada construcción de "estructuras de estado" se queda, en este aspecto, un tanto huerfana...

Reproducimos integralmente el comunicado de la FCONGD:
Visualiza la notícia en TV3
________________________________


ONG catalanes empeses a emprendre accions legals contra la Generalitat davant els impagaments

Campanyes // 18.01.2013

La Confederació Catalana d'ONG pels Drets Humans, la Pau i el Desenvolupament, que agrupa a 120 entitats, estudia emprendre mesures legals contra l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament com a resposta als impagaments de convenis i subvencions aprovats des del 2010, i després del fracàs de les negociacions amb el Govern. Aquests impagaments han suposat fins ara la suspensió de programes d’ajut als països empobrits i l’acomiadament de treballadors. 
Amb motiu del recent nomenament d’un nou Secretari d’Exteriors, la Confederació Catalana d’ONG ha fet públic que no renuncia a exigir al Govern el compliment de les seves obligacions. Tot i tenir les partides pressupostàries consignades tal i com establia la resolució de les subvencions l'any 2010, l'ACCD deu a les ONG més de 16 milions d'euros, només de l'exercici 2011. Representants de la Confederació Catalana d’ONG van denunciar la situació amb una tancada a la seu de l'Agència Catalana de Cooperació el passat 28 de juny, i llavors, després del desallotjament de matinada, el Govern va prometre cercar solucions que encara no han arribat.
Davant aquesta situació, el mes de novembre la Confederació va contractar un bufet d'advocats, especialistes en dret administratiu, per assessorar-se sobre les mesures a emprendre i els passos a seguir per a garantir la continuació i el correcte tancament dels projectes de desenvolupament de les ONG.
El passat dimecres va tenir lloc una reunió entre l'Assessoria Jurídica del Departament de Presidència de la Generalitat i els advocats de les ONG per tal de negociar una modificació del conveni signat l'any 2010 que garanteixi el compliment d'allò establert. En aquesta reunió no es va arribar a cap acord ni les entitats van obtenir una resposta a la proposta que ja havien fet arribar a la Generalitat el passat 20 de desembre. El govern es va comprometre a fer arribar un escrit en el termini de 10 dies. En cas que la resposta no obri vies de solució, la Confederació està decidida a reclamar per la via legal els diners públics que se’ls van assignar i el pagament dels quals, segons fonts legals, s’haurien d’haver prioritzat.
Més informació Premsa FCONGD 93 442 28 35 - 659 55 73 16



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada