Artículo_22
Documentos
Cronología
El Artículo 22 de la Declaración Universal de los Derechos Humanos delega en la Cooperación Internacional parte de la responsabilidad en la realización del conjunto de Derechos Económicos, Sociales y Culturales de las personas. Los estados acordaron en 1970, en el marco de la Asamblea General de las Naciones Unidas, destinar el 0,7% de su renta a cumplir con esa responsabilidad. Sólo 2 estados cumplen actualmente este compromiso.
Les coses no són fàcils per ningú però per transformar és moment d'actuar. Col·labora amb Enginyeria Sense Fronteres http://22articulo.blogspot.com.es/ Blog de Cooperación Internacional y Desarrollo - Comentarios y opiniones en llunymanu@gmail.com -

dimarts, 15 de gener del 2013

La Solidaritat Ara i Aquí: Breu perspectiva historica del moviment per a la Solidaritat a Catalunya

Article amb una perspectiva historica de la cooperació catalana d'Alex Guillamón, d'Entrepobles.  En els temps que corren, on sembla que el desballestament de la politica pública de cooperació i la supressió dels fons públics impliquin per si soles la mort de la cooperació, no està de més fer una mirada cap enrera, al origens del moviment de solidaritat cap als pobles empobrits. La gent més jove (per a qui "la moguda" comença, en la nostra memòria, amb les acampades pel 0,7) ens trobem agradables sorpreses, com ara que primer fou la solidaritat politica, en el sentit d'una voluntat popular de recolzar pobles i comunitats empobrides inmerses en processos d'alliberament nacional i/o de lluita pels drets fonamentals durant els anys 80, i que no fou fins mes tard que les administracions s'apuntaren a la moguda a través del compromís pel 0,7..

No serà que el discurs que sentim a vegades de que "la cooperació ja no té sentit, primer els de casa..", més enllà de les retallades, el que busca es eliminar un actor politic molt perillós per al poder com es la solidaritat i afinitat popular amb els moviments i discursos emancipadors dels pobles del sud geopolitic?

La Solidaritat Ara i Aquí - Alex Guillamón (Entrepobles) - Guaderns d'Illacura 300 nº133 9 de Gener de 2013 - Directa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada